III EASTERN UKRAINIAN FILM FESTIVAL
25 — 29 SEPTEMBER 2019
Режисер Сергій Буковський
Жанр документальний

Опис

Сергій Буковський, один із найкращих сучасних документалістів, поділиться досвідом створення документальних кінострічок. В рамках зустрічі відбудеться перегляд стрічок “Завтра свято” та “Червона земля”.


«Ми не думали, що знімаємо метафору Радянського Союзу. Вже після того, як фільм був змонтований, вийшов, його стали сприймати як образ системи.» — Сергій Буковський, режисер фільму.

«Завтра свято» став одним із перших фільмів «критичної школи» в українському документальному кіно. Він був знятий на замовлення держави — потрібно було створити типовий радянський документальний фільм на «виробничу тематику», який би оповідав про негаразди на птахофабриці. Але стрічка показала птахофабрику як метафору радянського суспільства в цілому.

Фільм «Червона земля»  про унікальне українське поселення, що вже понад сто років існує в Бразилії. Перебуваючи в оточенні чужої культури і релігії, українці зберігають традиції та мову свого народу.

Сергій Буковський

Український кінорежисер, автор десятків документальних та ігрових кіно – та телефільмів, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2004), народний артист України (2008), член Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Лауреат премії «Телетріумф» у номінації «Режисер» (2003). Фільм «Живі» (2008) здобув Гран- прі Міжнародного північно-південного медіафоруму в Женеві та нагороджено спеціальним призом у номінації «Документальне кіно» VI Міжнародного кінофестивалю «Золота абрикоса» (Єреван). Документальний 9-серійний телефільм «Війна. Український рахунок» (2003) отримав Національну премію України імені Тараса Шевченка.

Фільмографія:
«Дах» (1989);
«Дислокація» (1992);
«Знак тире» (1992);
«Пейзаж. Портрет. Натюрморт» (1993);
«На Берлін!» (1995);
«Десять років відчуження» (1996);
«Міст» (1999);
«Вілен Калюта. Реальне світло» (2000);
«Terra Vermelha. Червона Земля» (2001);
«Війна. Український рахунок» (2002-2003);
«Назви своє ім’я» (2006);
«Усі повинні померти» (2007);
«Живі» (2008);
«Україна. Точка відліку» (2011);
«Головна роль» (2016).

Модерує: Родіон Бронніков

Сеанси

27-09-2019 18:30 Invite Hub
Придбати Квитки
27-09-2019 18:30
Invite Hub