IV EASTERN UKRAINIAN
FILM FESTIVAL
online 26 — 31 OCTOBER

«Номери» — повнометражний ігровий фільм, що був створений за однойменною п’єсою Олега Сенцова. Це розповідь про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи й отримати свободу. У світі Номерів усе підпорядковується суворій системі й верховному правителю — Нулю. Десять героїв уже звикли бігти по колу та робити все відповідно до книги Правил. У них немає можливості вибирати, як жити й кого любити. Але життя змінюється з появою нового жителя, якому не відомі чинні закони. Це руйнує спокій пасивної влади. Раптово непохитна віра Номерів розколюється на шматки. Вони хочуть самостійно вирішувати свою долю, отримати імена і створити новий світ, де будуть панувати їхні закони. Номери відмовляються від старої системи, але чи буде нова краща за попередню?

Фестивалі:
Світова прем’єра фільму відбулася в рамках програми спеціальних показів Berlinale Special 70 ювілейного Берлінського кінофестивалю 21 лютого 2020 року.

02

Про режисера

Олег Сенцов, Ахтем Сеітаблаєв

Олег Сенцов

Режисер, сценарист, письменник, громадський активіст.
Народився 13липня 1976 року в Сімферополі. З 1993 по 1998 навчався в Київському національному економічному університеті ім. Вадима Гетьмана. Відвідував кінематографічні курси в Москві. У 2008 став співзасновником кінокомпанії «Край Кінема». У 2012 дебютував зі своїм першим повнометражним фільмом «Гамер» на міжнародному кінофестивалі в Роттердамі. В тому ж році картина отримала премію Гільдії кінознавців та кінокритиків на фестивалі «Дух вогню» в Ханти-Манійську.  В 2013 Олег Сенцов презентував свій проєкт «Носоріг» на Одеському міжнародному кінофестивалі.
Був активістом Євромайдану та учасником Автомайдану. 10 травня 2014 року був затриманий у Сімферополі російськими силовими структурами й 25 серпня 2015 незаконно засуджений за звинуваченням у тероризмі до 20 років позбавлення волі.
7 вересня 2019 року був повернутий в рамках обміну російських злочинців з України на українських військовополонених з РФ. Наразі продовжує роботу над повнометражним фільмом «Носоріг».
Лауреат Премії Сахарова за свободу думки Європарламенту та Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Фільмографія:

2019 – «Номери», повнометражний художній фільм, Україна\ Польща;
2011 – «Гамер», повнометражний художній фільм, Україна;

 

Ахтем Сеітаблаєв
Режисер, актор, телеведучий, викладач, громадський діяч.
Народився 11 грудня 1972 року в місті Янгі-Юль (Узбекистан). В 1992 р. закінчив Кримське культосвітучилище, курс А.І.Жукової. В 1999 р. закінчив режисерський факультет Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.К.Карпенка-Карого. З 1992 до 2004 року працював як актор та режисер в Сімферопольському державному кримськотатарському академічному музично-драматичному театрі. З 2005 служить в Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра. Заслужений артист Автономної Республіки Крим. Майстер курсу КНУКіМ. Директор ДП «Кримський дім».

Фільмографія (режисерські роботи):

2019 р. –  «Номери», повнометражний художній фільм, Україна
2018 р. – «Захар Беркут», повнометражний художній фільм, Україна, США
2017 р. – «Кіборги», повнометражний художній фільм, Україна
2016 р. – «Чужа молитва», повнометражний художній фільм, Україна, Грузія
2013 р. – «Хайтарма», повнометражний художній фільм, Україна
2012 р. – «Чемпіони з підворіття»
2011 р. – «Темні води»
2011 р. – «Одного разу на Новий рік»
2009 р. – «Осінні квіти»
2009 р. – «Осінні турботи»
2008 р. – «Операція« ЧеГевара »
2007 р. – «Фабрика щастя»
2006 р. – «Квартет для двох»

Нагороди:

Лауреат премії імені Василя Стуса (2020 р.)
Національна кінопремія «Золота дзиґа» за фільм «Кіборги» як кращий фільм 2018 року.
Лауреат премії «Телетріумф»  (2016 р.)Одеський міжнародний кінофестиваль 2012 р. – «Чемпіони з підворіття» – кращий фільм Українського національного конкурсу.
Спеціальний приз UNICEF – фільм «Чемпіони із підворіття».
Гран-прі IV Трускавецького міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат» за фільм «Хайтарма»,  Премія «Ніка» за фільм «Хайтарма» як за Кращий фільм країн СНД та Балтії 2013 року, фільм «Хайтарма» визнаний Союзом Кінематографістів України Кращим ігровим фільмом 2013 року та Кращим фільмом 2013 року.
Кращий режисер ХІІ Міжнародного кінофестивалю «Кімера» в Італії  (Kimera International Film Festival) – фільм «Хайтарма»

03

Творча команда

Актори Олександр Ярема, Ірина Мак, Віктор Жданов, Лорена Колибабчук, Денис Роднянський, Олена Узлюк, Євген Чериков, Агата Ларіонова, Олександр Бегма, Марія Смолякова, Максим Девізоров, Віктор Андрієнко, Олег Карпенко