5th EASTERN UKRAINIAN
FILM FESTIVAL
26 SEPTEMBER — 2 OCTOBER
2021

16-річна Маша вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не відчувати себе дивно і відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна і Сеня, по-своєму проживаючи напружені шкільні будні. Крім майбутніх іспитів, вийти із зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашка. Вона розуміє, якщо не наважишся запитати – ніколи не дізнаєшся, чи взаємно це.

Фестивалі та нагороди

«Кришталевий ведмідь» за найкращий фільм від Юнацького журі конкурсної програми Generation 14+, Берлінський міжнародний кінофестиваль, 2021.

Гран-прі «Золотий Дюк», Одеський міжнародний кінофестиваль, 2021.

Найкращий повнометражний фільм, Одеський міжнародний кінофестиваль, 2021.

Найкращий акторський ансамбль, Одеський міжнародний кінофестиваль, 2021.

 
02

Про режисера

Катерина Горностай

Народилася в Луцьку 1989-го року. Вчилася на біолога, потім журналіста в Києво-Могилянській академії. У 2013-му закінчила Московську школу документального кіно і театру Марини Разбєжкіної та Михайла Угарова. Після навчання повернулася додому у Київ. Працювати в кіно почала як режисерка документального кіно. Згодом звернула свою увагу в бік ігрових фільмів та гібридних форм. «Стоп-Земля» повнометражний ігровий дебют режисерки, який представили в конкурсі Generation 14+ Міжнародного кінофестивалю Berlinale. Фільм здобув головну нагороду «Кришталевий ведмідь» від юнацького журі. Окрім цього, Катерина займається освітніми проєктами викладає режисуру документального кіно для студентів Києво-Могилянської академії.

 

Фільмографія

2015 «Віддалік», 11 хв, ігровий.

2015 «Скрізь Майдан», 36 хв, документальний.

2016 «Згущьонка», 7 хв, ігровий.

2017 «Бузок», 30 хв, ігровий.

2018 «Крокодил», 23 хв, ігровий.

2021 «Стоп-Земля», 122 хв, ігровий.

03

Творча команда

Актори Інна Бєлікова, Катерина Горностай, Катерина Козлова.
04

Трейлер

05

Сеанси offline

26-09-2021 19:00 Харківська філармонія, Харків
Фільм відкриття фестивалю
Придбати Квитки
26-09-2021 19:00
Харківська філармонія, Харків
Фільм відкриття фестивалю